Ce fursecuri ii pregateste copilul tau Mosului? Cele mai gustoase fursezi de Craciun!

Va propun astazi o rete de fursecuri pentru copii si nu numai, care cu siguranta o sa fie si pe placul Mosului.

Ne-am gandit sa deschidem o rubrica de retete pentru copii, pe care copii le vor putea realiza cu usurinta acasa, imprreuna cu parintii ori cu bunicii.

Iata ingredientele fursecurilor de Craciun:

500 g faina

150 g zahar

1 ou

150 g unt la temperatura camerei

100 ml lapte cald

un praf de copt

2 linguri smantana

coaja rasa de lamaie si portocala (este mai buna cea pastrata in zahar, are gustul mai pregnant)

Pentru decor: bombonele de tot felul, un albus batut spuma cu 100 g zahar praf si 2 linguri zeama lamaie

retete fursecu copii

 

Incepem fursecurile adaugand ingredientele umede si batand usor cu telul. Adaugam apoi ingredientele uscate, avand grija sa amestecam inainte faina cu praful de copt. Va rezulta un aluat destul de taricel. Lucrati la o temperatura potrivita, nici prea cald, dar si prea frig. Daca aluatul vi se pare prea moale, mai adaugati putina faina. Puneti aluatul la rece pentru cca o ora.

Dupa ce s-a odihnit aluatul, il aducem pe blatul de lucru si rupem din el bile pe care le intindem cu sucitorul. Sucitoare pentru copii puteti gasii in varii magazine (daca copilul este foarte mic, poate folosi un sucitor dintr-o trusa de plastilina – sucitor nefolosit si spalat bine inainte).

Sper ca avem avasa forme de fursecuri (inimioare, stelute, mos craciun, saniuta, glob, brad, iepuras, etc.

Lasati copilul sa intinda aluatul, invatati-l cum si aratati-i cat de gros sa fie. Trebuie sa aiba in jur de 4-5 mm. Apoi folositi formele pentru a-l decupa. Puneti o coala de hartie de copt intr-o tava de aragaz si asezati fursecurile pe fondul tavii. Puteti sa lasati copilul sa aranjeze fursecurile, chiar daca e micut, se va descurca. Este o buna metoda de a-i creste rabdarea si indemanarea.

Dati voi (printi, bunici) tava la cuptorul incins in prealabil la 175 grade C, pentru 12-15 minute.

Dupa ce scoateti din coptor fursecurile, lasati-le sa se raceasca.

Abia dupa ce s-au racit complet, puteti trece la ornare.

Realizati compozitia aceea de ornare, din albus de ou batut cu zahar si in care puneti la final doua linguri zeama de lamaie. Frecati bine pana devine o spuma. Puneti aceasta compozitie intr-un pos si ornati cu ea fursecurile. Puteti sa lasati copilul sa creeze desene variate, chiar daca la inceput vor iesi din lucruri abstracte, distractia va fi maxima. Dupa ce ati ornat cu aceasta glazura fursecurile, presarati bombonele diverse deasupra. Pentru Craciun sunt minunate cele aurii si argintii, dar merg oricare va fac placere.

fursecuri craciun facute de copii