Aceasta prajitura Lamaita este una pe cat de veche pe atat de celebra.

Exista cofetarii in Romania unde si astazi prajitura Lamaita este vedeta ofertelor.

Ne-am gandit sa va oferim astazi retetea originala de lamaita.

Prajitura cu lamaie (sau Alba ca Zapada cum mai este ea numita) pe care si bunica ne-ao facea cand eram mici va fi astazi si in caietul vostru cu retete (speram sa aveti unul, daca nu, incepeti de astazi).

Iata cum se prepara Lamaita

Ingrediente:

Foilea

– 400 gr faina
– 100 gr unt(margarina)
– 3 linguri zahar
– 5 linguri lapte
– 1 ou
– 1 lingurita amoniac

Aceste ingrediente se amesteca toate si se obtine o compozitie care se imparte in mod egal. Se intind patru foi.

Trebuie sa aveti grija cu foile caci sunt destul de fragede.

Foilea gata coapte si racite, se lasa la frigider pana a doua zi.

Crema

– 200 gr zahar
– 3 linguri faina
– 3 oua
– 1 lamaie
– 500 ml lapte
– 1 unt/margarina

Amestecam zaharul cu faina si apoi turnam ouale. Radem coaja de la o lamaie si o adaugam peste aceasta compozitie.

Separat, intr-o craticioara antiaderenta incalzim lapte pana la punctul de fierbere (nu-l lasam sa clocoteasca, daca fierbe il tragem de pe foc). Turnam compozitia in suvite in craticioara cu lapte si amestecam cu un tel (daca ati folosit o cratita antiaderenta, e bine sa utilizati un tel din silicon pentru a nu va strica cratita).

Adaugam si zeama de lamaie peste compozitia de la foc.

Amestecam (cu telul) pana se ingroasa.

Avem grija sa nu faca cocoloase.

Pentru a rezulta o compozitie fina, putem sa strecuram aceasta crema obtinuta prin incalzire. Folosim o strecuratoare si o paleta pentru a ajuta compozitia sa treaca prin strecuratoare.

Dupa ce se raceste compozitia adaugam margarina sau untul (dupa posibilitati si gusturi).

Daca ati ales margarina, va sugerez sa mergeti pe Rama Maestro, este de calitate si iese mult mai bine prajitura.

Daca preferati untul, alegeti unul sarat, scoate mai bine in evidenta lamaia.

Aceasta prajitura cu lamaie ori minunea Alba ca Zapada este una deosebit de gustoasa, perfecta si pentru copii.