Cum pot obtine un card nebancar? Stiri si noutati despre cardurile nebancare. Intrebari frecvente despre IFN-uri
Cardurile nebancare sunt emise de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) si cel mai usor se pot obtine direct de la magazinele cu care aceste institutii colaboreaza.
Procedura de obtinere a unui card nebancar consta in completarea unei cereri in magazinele partenere (FLANCO, DIVERTA, LEONARDO, ALTEX, DEDEMAN, etc).

Tot in magazine se realizeaza procesarea documentelor si stabilirea limitei de creditare (in cazul anumitor carduri), urmand ca dupa efectuarea verificarilor necesare (Biroul de Credit, etc) sa vi se comunice aprobarea /respingerea emiterii cardului nebancar. In cazul altor carduri nebancare, este suficinet sa cumparati un produs din magazinele partenere si sa solicitati un astfel de card, care va fi trimis prin posta, tot atunci afland si limita maxima de creditare.
Documentele necesare de care aveti nevoie sunt: un act de identitate (original si copie) si Adeverinta de venit / Talon de pensie.
Retineti ca in majoritatea cazurilor, aceste carduri sunt emise mai ales pentru folosirea lor pentru achizitii de bunuri din magazinele partenere si nu pentru retrageri de numerar de pe card (la ATM/BANCOMAT- au comisioane mai mari pentru aceste “servicii”).
Exista carduri precum cele EUROLINE, care permit retrageri de numerar doar la ATM/bancomatele BANCPOST.
Exista insa si alte carduri nebancare de credit, precum cardul de credit TBI, care poate fi folosit atat in tara cat si in strainatate, atat pentru tranzactiile la comercianti, cat si pentru retrageri de numerar de la orice ATM/BANCOMAT care proceseaza carduri MASTERCARD.
Plata retelor la creditul obtinut prin intermediul acestor carduri se poate face la agentiile BRD (in cazul cardurilor emise de BRD FINANCE IFN), agentiile BANCPOST (in cazul cardurilor emise de EFG Retail Services IFN S.A.), la agentiile bancilor Reiffeisen, BCR, ( in cazul cardului MAXIMA emis de International Financial Services S.A. ) sau la magazinele partenere prin intermediul EPOS(in cazul cardurilor emise de CETELEM, ESTIMA AFINANCE ETC).
Ce stim despre Provident?
Provident Financial Romania este o institutie financiara nebancara (IFN) care isi desfasoara activitatea conform Ordonantei 28/2006. Compania si-a inceput activitatea in aprilie 2006, fiind singura institutie financiara nebancara care acorda imprumuturi rapide la domiciliul clientului, dupa un model de afaceri testat, utilizat de grupul britanic Provident Financial in toate tarile in care isi desfasoara activitatea.