Sfaturi utile in bucatarie. Mici trucuri care ne ajuta in bucatarie si ne fac viata mai usoara. Multe cunoscute, altele mai putin cunoscute.

• Sticlele si borcanele nu se vor crapa atunci cand turnati in ele lichide fierbinti, daca asezati sub ele lame de cutit.
• Paharele puse unul intr-altul care s-au intepenit, nu trebuiesc fortate, pt a nu se crapa, mai simplu turnati in paharul din interior apa rece, iar paharul din exterior asezati-l intr-un vas cu apa calda(nu fierbinte).


• Sarea de bucatarie (un varf de cutit) si o lingura de otet puse in apa de spalare impiedica decolorarea puloverelor de lana.
• Bulionul ramas in cutie se pastreaza mai bine daca este transferat intr-un pahar, acoperind bulionul cu un strat subtire de ulei
• Daca aveti umezeala in dulapul din bucatarie, puneti in el un bulgare mic de var nestins.
• Un vas cu zahar ars , fierbinte, pus in frigiderul scos din priza si dezghetat, absoarbe orice miros.
• Produsele lactate nu se pastreaza la lumina, deoarece aceasta favorizeaza distrugerea vitaminei B2.
• Pentru ca pestele sa se poata curate mult mai usor de solzi, se tine inainte timp de 10 min intr-un vas cu apa calduta.
• Mancarurile nu se reincalzesc direct la foc, ci pe un vas cu abur, caci altfel pierd din substantele nutritive, mai ales vitaminele.
• Materiile prime ce folosesc la prepararea unei prajituri, trebuiesc aduse in bucatatrie cu 2 ore inainte.
• ceapa poate fi comparata cu antibioticele prin continutul sau in substante distrugatoare de microbe
• Focul care este pe cale sa se stinga, se reaprinde daca aruncati in el un pumn se sare de bucatarie
• Vase emailate se curata cu tix, sa nu se freaca cu bureti metalici care zgarie emailul.
• Petele de vin rosu se scot cu vin alb.Cu vin rosu se curate obiectele din arama.
• Cand bateti carnea, blatul de lemn trebuie udat inainte. Drojdia se pastreaza bine presata intr-un vas si acoperita cu putin ulei.
• Faina si malaiul se se tin intr-un loc uscat.
• Verdeturile uscate se pastreaza in saculete de panza.
• Ceapa, cartofii si usturoiul se conserva intr-un loc uscat si la o temperatura potrivita.