Pizza. Retete clasice de pizza. Prepara pizza chiar la tine acasa.
Aluat de pizza. Pizza vegetariana. Bruschetta. Pizza capricciosa. Pizza cu rosii si costita. Pizza rapida. Pizza cu legume. Multe alte retete de pizza, ce pot fi executate chiar la dumneavoastra acasa.
Aluat de pizza
Ingrediente:
225 gr. faina, sare, 1 pachetel de drojdie, 2 linguri de ulei, sos de rosii
Mod de preparare
Se amesteca ingredientele si se adauga apa fierbinte cit sa se formeze un aluat moale, dar nu lipicios. Se framinta pe o suprafata tapetata cu faina, pina ce devine pufos si neted. Se intinde un blat de 25 cm. si se asaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se adauga sosul de rosii si umplutura(ciuperci,sunca,masline,etc.) Atentie! nu se incarca aluatul cu un strat prea gros; acesta va tine aburul in blat, impiedicind coacerea. Se tine la cuptor 15 min., pina cind marginile devin aurii. Se scoate pizza, se adauga cascavalul si se introduce la cuptor, pina incepe sa se topesca.
Bruschetta
Ingrediente:
piine taiata felii, un catel de usturoi, ulei de masline extravirgin, rosii
Mod de preparare
Se pune felia de piine pe grill-ul electric, se tine citeva minute pina ce se prajeste. Se freaca usor pe deasupra cu un catel de usturoi. Se pune un pic de ulei deasupra, sare si rosiile taiate felii sau bucatele si se poate orna si cu busuioc proaspat.
Pizza Capricciosa
Ingrediente
1 aluat dospit conform retetei
500 g rosii coapte bine
250 g sunca fiarta taiata felii
4 fileuri de sardele din conserva
8 anghinare (miezul) conservate in ulei
4 linguri ulei (de masline)
150 g masline negre
putina sare
piper negru macinat
1 lingura ulei (de masline) pentru a unge tava
Mod de preparare
1.Se prepara aluatul conform retetei. Se oparesc rosiile in apa fiarta, se
racesc, se cojesc, se taie in 4 felii si se taie in fasii de-a lungul. Sunca se
taie in fasii de latimea degetului.
2.Sardelele se taie in bucati mici, anghinarele se taie in 4 felii. Se
incalzeste cuptorul la 220C si se unge o tava cu ulei.
3. Aluatul se pune pe o planseta presarara cu faina, se intinde si se pune in
tava. Marginile se trag in sus pe peretii tavii si se impunge in multe locuri cu
o furculita.
4.Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile
de rosii, sunca, sardelele si maslinele.
5. Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da la
cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.
meniu acasa prescurtari revenire
Pizza “CELE 4 ANOTIMPURI”
Ingrediente
1 aluat frantuzesc conform retetei
4 linguri pasta de tomate
1 lingura oregano
6 linguri cascaval ras (parmezan)
8 rosii oparite
100 g creveti
100 g carne de pasare sau de scoica
100 g sunca fiarta taiata fasii
100 g salam
1 conserva mica de ciuperci (Champignons)
cate o jumatate de ardei rosu si verde taiati fasii
sare
piper macinat proaspat
200 g mozzarella
Mod de preparare
1.Aluatul se prepara si se intinde conform retetei si se unge uniform cu pasta
de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan.
2.Se incalzeste cuptorul la 220C, se oparesc rosiile, se cojesc si se asaza pe
aluatul taiat felii.
3.Crevetii, scoicile sau carnea de pasare (taiata fasii), sunca, salamul,
ciupercile si ardeii se astern peste rosii, se condimenteaza cu sare si piper.
Se acopera cu mozzarella si se pune in cuptor pentru 15-20 de minute.
4.Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile
de rosii, sunca, sardelele si maslinele.
5. Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da la
cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.
Pizza cu legume
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de aluat dospit, o lingura de ulei, cate un ardei rosu, galben si verde, 100 g praz, 4 ardei iuti murati, 300 g broccoli (sau conopida), un catel de usturoi, 100 g pasta de tomate, 200 g rosii in bulion, piper, boia de ardei dulce si oregano.
Aluatul se prepara la fel ca si cel pentru paine. Ardeii se taie in doua, se curata si se taie in cuburi. Prazul se taie rondele, iar ardeii iuti murati se taie marunt. Broccoli (sau conopida) se desface in bucati, iar tulpina se taie felii. Usturoiul se zdrobeste si se amesteca cu pasta de tomate si cu rosiile. Cuptorul se incalzeste la 220 de grade. Din aluat se face o foaie care se asaza intr-o forma de pizza si se unge cu pasta de tomate. Se pun legumele uniform peste pasta de tomate, se condimenteaza cu sare, piper, boia si oregano si se tine in cuptor circa 20 de minute.
Pizza vegetariana
Durata
1 h
Ingrediente:
600 gr faina, 300 gr apa calda, 50 gr drojdie, 1 lingurita margarina, 1 ceapa, 1 morcov, 1 telina mica, cimbru, 2 cutii pasta de rosii, 100 gr masline, 1 cutie ciuperci, sare, piper
Mod de preparare
Se amesteca faina cu drojdia, apoi se adauga apa calda, margarina si 1 lingurita de sare. Se face un aluat care se lasa sa creasca in tava unsa si tapetata cu faina. Ceapa, morcovul si telina se curata, se dau pe razatoare si se calesc. Se adauga cimbru, piper si pasta de rosii. Pentru a se inmuia sosul se adauga putina apa. Se lasa sa se raceasca, spoi se intinde peste aluatul crescut. Se orneza cu masline taiate feliute si ciuperci. Se da la cuptor 30-40 minute.
Pizza comoda
Ingrediente:
6 felii mari de paine (sau 10-12 de franzela) mai veche, 2 catei de ustuoi, un ou, 100 ml lapte, 100 ml suc de rosii, 100 ml vin alb, sec, salam, parizer, ciuperci, masline, smantana, ardei, ardei iute (optional), piper ,sare, grasime
Mod de preparare
Se inmoaie painea in lapte si se aseaza pe o tava unsa in prealabil cu grasime si tapetata cu faina. Se taie bucatele mici toate ingredientele si se imprastie cat mai uniform peste “blatul” de paine. Se amesteca sucul de rosii cu vinul si apoi cu oul care se bate bine; se pun sarea, piperul si cateii de usturoi, pisati foarte bine; se toarna totul peste ingrediente, astfel incat sa le acopere cat mai bine. Se introduce preparatul in cuptorul incins si, cand e pe jumatate copt se toarna peste smantana subtiata cu lapte sau ketch-up cat mai picant
Pizza cu ciuperci si praz
Ingrediente:
Aluat: 150 g quark, 5 linguri lapte, 5 linguri ulei, 1 ou, 350 g faina, praf de copt. Deasupra: 2 bucati praz, 300 g ciuperci, 200 g sunca taiata bucati, 2 linguri sos de rosii, 150 g parmezan ras, sare, piper, 2 oua, o forma 30×40 cm.
Mod de preparare
Pentru aluat se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie si se amesteca 3-4 minute. Se intinde o foaie in tava tapetata cu hirtie de copt. Prazul se taie inele subtiri, se opareste in apa fierbinte cu sare si se lasa la scurs. Ciupercile se taie mai mare si parmezanul se rade. Blatul se unge cu sos de rosii, se pune prazul, ciupercile si sunca. Se presara cu sare si piper. Se bat ouale si se toarna peste. Se coace la foc potrivit.
Pizza cu rosii si costita
Ingrediente:
200 g brinza de vaci, 6 linguri ulei, 1 ou, 6 linguri lapte, 425 g faina, un praf de copt, 2 lingurite pesto, 5 rosii, un ardei, 100 g costita afumata, cascaval, 3 fire busuioc
Mod de preparare
Pentru blat se amesteca brinza de vaci, oul, uleiul, laptele si 1/2 lingurita sare. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca cu mixerul. Se intinde aluatul in tava unsa cu grasime si se ridica o margine. Blatul se unge cu pesto. Se imparstie pe aluat felii subtiri de rosii si ardei, sunculita cubulete, cascavalul si citeva fire de busuioc. Se coace 35 min la foc potrivit.
Pizza rapida
Durata
20 min
Ingrediente:
paine, ardei, sos de pizza, brinza, sare de usturoi
Mod de preparare
Se prajeste piinea, se unge cu 1 – 2 lingurite sos de pizza, se presara cu sare de usturoi si citeva felii de ardei si se acopera cu o felie de brinza topita. Se lasa la cuptor 2 – 3 minute, pina incepe sa se topeasca brinza.
Pizza Mamma Luccia
Ingrediente
1 aluat dospit conform retetei
300 g carne tocata mixta
2 linguri ulei (de masline)
1 ceapa
2 catei de usturoi
3 linguri pasta de tomate
150 ml vin alb
2 linguri oregano taiat marunt
1 lingurita sare
piper macinat proaspat
praf de boia de ardei
400 g broccoli (conopida mica) oparit
200 g cascaval ras
Mod de preparare
1.Aluatul se prepara conform retetei. Carnea tocata se prajeste binein ulei.
Ceapa si usturoiul se taie marunt si se adauga la carnea tocata.
2.Se adauga pasta de tomate si se stinge cu vin alb. Se fierbe acoperit, la foc
mic, 10 minute.
3. Se adauga oregano si se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se incalzeste
cuptorul la 220C. se intinde aluatul. Se oparesc rosiile, se cojesc si se taie
felii, apoi se impart uniform pe aluat impreuna cu broccoli. Se toarna sosul de
carne tocata deasupra.
4.Se presara compozitia cu cascaval si se pune la cuptor pentru 20-25 de minute.