Tort Werner. Reteta testata de tort. Este o reteta noua si spectaculoasa.

Blat: 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri faina, zahar vanilat, coaja de lamaie

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat cele 4 albusuri spuma tare, adaugandu-se treptat zahar. Albusurile se bat pana cand zaharul se topeste complet in compozitie. Se adauga unul cate unul gabenusurile, incorporandu-se, apoi se adauga faina, amestecand foarte usor, pana se incorporeaza in compozie.

Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina si se pune la cuptor incins, la un foc iute (200 grade Celsius). Se coace intr-o tava dreptunghiulara. Dupa ce s-a copt (cca 20-25 minute), se lasa sa se raceasca, apoi se taie fasii.

Crema:1/4 l lapte, 10 g gelatina, 500 g branza dulce de vaci, 400 g smantana, 3 galbenusuri, 150 g zahar pudra, 1 varf lingurita bicarbonat

Se bat cele 3 galbenusuri cu zaharul, se adauga branza dulce si coaja de lamaie, sare, smantana, gelatina dizolvata in lapte caldut. Se amesteca toate ingredientele bine.
Se ia un castron mare se pune in interiorul lui un celofan cu care se imbraca peretii castronului.
Se tapeteteaza peretii castronului cu fasiile de pandispan, inmuiate in prealabil in lapte dulce (nu le lasati prea mult in lapte, doar introduse si scoase repede).
Dupa ce s-a imbracat castronul cu fasiile de pandispan, se toarna compozitia preparata mai sus. Se pun deasupra fasii de pandispan inmuiate in lapte, una langa alta.
Se da la rece, pentru cel putin 12 ore.
Apoi se rastoarna pe o farfurie intinsa si se desbraca de celofan.
(In loc de fasiile taiate din pandispan, se pot folosi piscoturi)
Pofta buna!