Prajitura Hermes. Reteta veche de prajituri.

Blat: 5 ouA, 100 g zahar, 360 g alune (180 g pentru blat si 180 g pentru crema)

Galbenusurile se bat spuma cu 50 g zahar. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar, se adauga galbenusurile, faina si alunele, amestecand usor. Aceste ingrediente se incorporeaza foarte usor in albusurile batute spuma. . Se toarna intr-o forma dreptunghiulara (una medie) si se lasa la cuptor, la foc potrivit.


Crema: 100 g unt, 70 g frisca, 150 ciocolata, esenta de rom, esenta de vanilie. Toate aceste ingrediente se amesteca, se adauga daca dori fructe din compot sau fructe uscate si la sfarsit se pun alunele (macinate sau zdrobite mai mare).

Sirop: 200 g zahar si 200 ml apa

Se taie blatul in trei foi. Se ia prima foaie se insiropeaza, se toarna jumatate din crema, se adauga o a doua foaie (neinsiropata), se toarna restul de crema si in sfarsit ultima foaie insiropata.

Se lasa la rece 2-3 ore. Dupa aceea se taie in bucati (de genul paralelipipedelor care se gasesc in cofetarii), pe fiecare din aceste bucati se toarna ciocolata incalzita. Sa lasa sa se intareasca ciocolata, dupa care se orneaza cu frisca.