Pogacele. O reteta mai putin cunoscuta.

Aceasta reteta de Pogacele o am de la bunica mea, si o pretuiesc cu drag. Reteta este una din cele mai vechi retete de prajituri pe care le cunoscut. Chiar si in caietul cu prajiturii al bunii, langa aceasta prajitura era trecut semnul de vechi (Pogacele – reteta veche de prajituri).

1 Kg faina, drojdie, 250 g zahar, 300-400 g jumari (date prin masina de tocat de doua ori), 8 oua, 3 pahare lapte, scortisoara.
Cu putin lapte si putina faina, se amesteca drojdia; se face maiaua care se lasa 15 minute la dospit. Se framanta apoi un aluat din maiaua amestecata cu restul ingredientelor. Acest aluat se framanta foarte bine, pana face basici si se deslipeste de pe mana (ca la cozonac). Aluatul se lasa apoi la crescut 40-50 minute, dupa care din acesta se intinde o foaie groasa de cca. 1 cm. Se taie forme dreptunghiulare, care se ung cu ou pe deasupra si se pudreaza cu zahar si nuci. Se aseaza in tava si se dau la cuptor pe cca. 20-30 minute (la foc potrivit spre mic).