Piersici. Reteta clasica de piersici.

3 oua, 200 gr zahar pudra, 200 ml ulei, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, coaja de la o lamaie, 600-700 gr faina.
Se freaca ouale cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, si la final,se adauga uleiul, alternand cu faina,care a fost in prealabil amestecata cu praful de copt. Se framanta un aluat, din care se formeaza bilute. Acestea se aseaza in tava, si se apasa un pic pe ele.

Se coc la o temperatura de 160-170 grade Celsius, 15-20 min. Dupa ce toate sunt coapte, se scobesc cojile, in asa fel incat sa avem un spatiu pt umplutura.
Aceasta se prepara astfel:
Pesmetul de la piersicute, se amesteca cu 250 gr nuci macinate, 20 gr cacao, 50 gr zahar pudra, si 1 zahar vanilat, un pic de rom, un pic de gem acrisor,suc de lamaie, suc de portocale si niste stafide inmuiate in rom. Cantitatile de la unele ingrediente nu le-am dat,pt ca conteaza cata cant. de umplutura vreti sa faceti.
Cojile se umplu cu aceasta umplutura, si se unesc cate 2.
Pentrut decor folosim asa:
500 gr zahar tos, colorant galben, rosu,verde.
Colorantii se pun in cateva linguri de apa, fiecare in alt castronel. Se pensuleaza piersicutele cu mai mult galben si rosu, si un pic de verde, si se tavalesc prin zahar tos.
Sunt foarte gustoase, si, cu cat stau mai mult sunt mai bune si mai moi.
Incercati-le ca nu veti regreta!