Cand vorbim despre Provident ar fi bine sa incepem cu faptul ca acest IFN functioneaza pe piata romaneasca din 2007, cand a fost inscrisa la BNR ca Institutie Financiara Nebancara.

La nivelul anului 2018, putina lume n-a auzit de Provident. Acest IFN este arhicunoscut pe piata romaneasca, in special pentru produselor lor de creditare la domiciliu. Imprumuturile rapide la domiciliu sunt cele care i-au adus Providentului vizibilitatea actuala din piata.

Pentru ca in Romania sunt mult cetateni cu acces limitat la banci, unii pentru ca nu doresc sa-si deschida un cont bancar, altii pentru ca locuiesc in zone unde accesul este limitat, cei de la Provident le ofera si acestor clienti posibilitatea sa se imprumute, tirmitiand acasa la clienti agenti care sa le prezinte oferta si sa incheie contractele de credit. Ulterior, acestia se deplaseaza la domiciliul clientilor pentru ridicarea ratelor saptamanale ori lunare.

creditfix.ro

Exista multe intrebari la nivelul anului 2018 legate de imprumuturile Provident. Multi doresc sa stie care sunt conditiile de accesare, care sunt costurile, cum se face rambursarea, care sunt penalizarile, etc.

Se vorbeste pe forumuri despre Provident. Sunt oameni care au trecut prin experienta unui imprumut Provident si mai povestesc. Unii au avut experiente pozitive, altii negative. De regula, cei cu experiente negative sunt rau-platnicii, cei ce nu au reusit sa achite la timp imprumutul si au platit ulterior penalizari. Noi va sugeram prieteneste sa cititi cu atentie conditiile de accesare ale unui credit nebancar, indiferent de societatea la care apelati. Verificati care sunt penalizarile in caz de intarziere la plata. Majoritatea IFN-urilor ce au in portofoliu credite rapide practica penalizari foarte mari. Acest lucru se datoreaza riscurilor foarte mari pe care si le asuma aceste societati atunci cand ofera credite unor clienti aflati la limita eligibilitatii (restantieri, venituri mici, grad de indatorare mare, etc).

Provident functioneaza la nivelul anului 2018 ca orice alt IFN, insa, spre deosebire de alte societati, ei practica si creditarea la domiciliu si rambursarea in rate saptamanale (la alegere).

Dupa povestile scrise pe forum despre Provident ai putea intelege ca multi clienti si-au luat teapa. Nimic mai gresit. De fapt, acei clienti care se plang sunt cei care ei au dorit sa dea tepe si acestui IFN. Pe adresa noastra vin zilnic mesaje din partea voastra in care, unii dintre voi ne povestesc ca sunt deja la al treilea-al patrulea imprumut, ca sunt in executare, ca au proprire pe salariu ori ca vor un credit pentru a-si achita un altul mai vechi. Astfel de intamplari reprezinta de fapt mentalitatea de ‘lasa ca le dau s astora teapa’. Ei bine, nu merge! Odata ce ati semnat un contract, trebuie sa-l respectati.

Pentru orice nelamuriri si temeri, cititi cu atentie contractul de credit. Aflati toate costurile in detaliu, fiti atenti la clauze, comisioane ori alte costuri. Intrebati acolo unde nu intelegeti.

Apoi, cei de la Provident nici nu practica niste dobanzi prea mari in raport cu alte IFN-uri specializate in imprumuturi rapide nebancare. Dimporiva! Ei chiar sunt la limita inferioara cand vine vrba de costuri pe acelasi segment de creditare.

Daca a luat cineva credit de la Provident ne-ar ptea spune ce se intampla daca nu mai platesti ratele. Din cate stim noi exista posibilitatea de refinantare doar daca iti platesti dobanda. Trecerea la executarea silita se face in momentul in care nu-ti mai achiziti ratele, nu iei legatura cu ei pentru a-ti anunta intarzierea la plata ratelor. Pana la urma, chiar daca ai o problema cu plata ratelelor, este bine sa anunti despre acea problema, daca se poate din vreme.

Cei amenintati cu executarea silita nu trebuie sa apeleze la un nou credit, pentru ca asta inseamna indatorare execesiva, mai ales daca nu detin veniturile necesare. Poti sa-ti reesalonezei creditul, dupa cate am citit noi pe forumuri, insa trebuie sa stii dinainte cum stai cu veniturile, daca iti permiti sa platesti ratele.

Noi am citit multe pareri pe forumuri 2018 despre Provident, multe dintre aceste pareri sunt experienta avute cu acest IFN, insa, multe sunt si bagari de seama ale unor oameni. Nu cred ca trebuie sa luati de bun tot ceea ce cititi pe forumuri, mai bine incercati sa aflati voi insiva informatiile din surse sigure. Verificati in primul rand toate informatiile de la IFN-ul cu pricina. Exista pe platforma Provident secitiuni detaliate despre costuri, penalizari, etc.

Cat poti imprumuta de la Provident? 5000 lei? 10000 lei 15000 lei? Da, maximul sumei pe care o oferta cei de la Provident a urcat intre timp la 15000 lei. Poti plati in rate lunare ori saptamanale. Daca alegi serviciul de creditare la domciliu vei mai platit o suma suplimentara de bani.

Pentru un credit de valoare mica (sub 6000 lei), ai nevoie de un venit de minim 300 de lei. Pentru un imprumut Provident in cuantum de la 6.000 la 15.000 de lei, ai nevoie de un venit minim net lunar de 1300 lei.

Provident acorda credite fara garantii, fara giranti. Poti sa folosesti banii imprumutati si pentru o refinantare 2018, si tot nu vei avea nevoie de giranti.

Pe cei de la Provident ii gasiti la adresa: Provident Financial România, Departamentul de relaţii cu clienţii, str. Şerban Vodă nr. 133, Corpul A, etaj 1, sector 4, Bucureşti

Program Provident:

luni-vineri: 8:00 – 21:00
sâmbătă: 8:00 – 19:00
duminică: 8:00 – 18:00

Poti sa iei legatura cu Provident si online: https://www.provident.ro. Poti sa le trimiti un email la adresa relatiicuclientii@provident.ro. Ori poti suna la unul din numerele de telefon Provident: 021 9877, 031 227 5499.

provident.ro%20