Dieta Kempner este o dieta bazata pe orez care te ajuta sa slabesti, dar si sa te detoxifici
Dieta Kempner si beneficiile ei
Vrei sa slabesti si nu mai stii ce sa faci. Ai incercat toate dietele posibile, ai tinut fel de fel de regimuri si ai mers la diverse activitati fizice, insa tot nu ai ajuns la greutatea ideala.
Te-ai gandit insa sa incerci cea mai simpla si cea mai clasica dieta posibila? Dieta cu orez, caci despre ea este vorba, nu numai ca te va ajuta sa slabesti consistent, ci si sa te detoxifiezi.
Daca urmezi aceasta dieta, timp de doua saptamani, rezultatele spun ca poti pierde intre 3 si 5 kilograme lejer.
Dieta cu orez, cunoscuta si sub denumirea de dieta Kempner, dupa numele nutritionistului german se pare ca da adevarate roade celor care au rabdarea de a o urma cu strictete.
Conform teoriilor sale, cei care isi doresc sa slabeasca trebuie sa inlature din alimentatia zilnica sursele alimentare care contin sare si sodiu.
Orezul are un continut de sare egal cu zero, aceasta dieta fiind prielnica si celor care sufera de diabet sau tensiune arteriala.
Aceasta dieta trebuie tinuta in doua etape:
Prima etapa sau prima saptamana pune accentul numai pe orez si fructe proaspete.
Fierbe orezul fara sare si imparte-l in parti egale, pe care sa le consumi la ore fixe pe durata zilei. Intre mesele cu orez este permis sa mananci fructe proaspete: mar, gutuie, grapefruit sau pomelo.
Evita bauturile carbogazoase si mizeaza pe ceaiurile neindulcite: ceai verde, ceai de tei sau ceai negru.
Apa plata cu lamaie sau limonada cu miere poate fi si ea o optiune, dar preferabil sa fie mai raruta, deoarece si lamaia contine zahar.
Etapa a doua sau cea de-a doua saptamana se bazeaza pe orez fiert, alternat cu legume, peste sau fasole.
Ideal ar fi ca aceste alimente sa fie preparate la abur, nu prajite sau pe gratar, pentru a-si pastra calitatile nutritive.
Alterneaza in fiecare zi si diversifica meniul. La fel ca in cazul primei saptamani, vei imparti orezul in parti egale si vei adauga unul din alimentele mai sus mentionate, in fiecare zi.
Nu combina mai multe elemente in aceeasi zi. Spre exemplu, daca ai inceput de dimineata cu orez cu peste, asa trebuie sa faci si pentru restul zilei. A doua zi poti alege legume sau fasole, in functie de preferinte.
Daca esti multumita de dieta, daca nu te simti prea slabita si vrei sa mai continui, reia inca o data etapa 1 cu o pauza de o saptamana inainte.
Atentie insa la ce alimente consumi in saptamana de pauza: mizeaza pe salate si fructe proaspete.
Dieta Kempner este una dintre cele mai simple dar in acelasi timp si cele mai eficiente diete, care de foarte multe ori s-a dovedit a fi solutia potrivita pentru cele mai multe persoane care nu puteau scapa de kilogramele in plus. Asadar, daca sunteti in situatia in care ati incercat tot felul de diete pentru slabire insa fara rezultat, ar fi cazul sa incercati dieta Dieta Kempner. Durata dietei Kempner este de 2 saptamani, timp in care se urmareste a se pierde intre 3 si 5 kilgrame, fara prea mult efort si fara a suprasolicita organismul.
In ce consta Dieta Kempner?
Ei bine, dieta kempner este de fapt dieta cu orez, Kempner fiind numele unui nutritionist german care a descoperit-o. Teoria dupa care aceasta dieta a fost creata este aceea ca pentru a favoriza slabirea, trebuie eliminate din alimentatie toate alimentele ce contin sodiu si sare. Cum, orezul este lipsit de sare, acesta a fost alimentul cel mai potrivit pentru aceasta dieta.
Dieta Kempner este formata din doua etape si anume:
In prima saptamana se va consuma doar orez (in diferite forme) si fructe. Orezil va fi preparat (de preferat fiert) si va fi consumat de mai multe ori pe zi la ore fixe. Fructele permise sunt merele, gutuile, grapefruit, pomelo si capsuni. De asemenea se poate consuma si apa plata sau limonada.
In etapa a 2a a dietei, adica saptamana a 2a, alimentatia trebuie sa fie bazata pe orez, legume, peste si fasole, toate acestea fiind preparate la abur, sub nici o forma prajite.
Daca sunteti multimiti de rezultatele obtinute cu aceasta dieta, o puteti relua oricand cu condita sa faceti o pauza de cel putin 1 saptamana intre ele. Bineinteles, in saptamna de pauza nu trebuie sa faceti abuz de mancare sau sa mancati alimente interzise in dieta.