Cura de slabire cu 5 mese pe zi se bazeaza pe o combinatie esentiala de alimente, ce trebuie respectata pentru ca dieta sa functioneze.
Aceasta cura de slabire presupune consumul a 5 mese pe zi, fapt ce nu trebuie deloc incalcat. Fiind o cura de slabire eficienta si mai ales sanatoasa, poate fi urmata un timp indelungat, cu rezultate foarte bune.
Prima zi: mic dejun
O felie de paine integrala unsa cu un strat subtire de unt; 40g de sunca nu prea grasa; un fruct kiwi.
Prima gustare:
O felie de paine integrala; un triunghi de branza topita; o rosie taiata in felii subtiri, presarate cu putin marar tocat marunt;
Pranzul:
Compozitie preparata din: 1 ou, 1 1/2 linguri de faina, 5 linguri de lapte degresat, apa, un praf de sare si verdeata; se pastreaza la rece (frigider) timp de 1 1/2 – 2 ore; umplutura se obtine din 100g de dovlecei mici, o rosie si 2 radacini de praz, toate taiate in bucati; amestecul astfel format se caleste intr-o lingurita de ulei si se condimenteaza dupa gust.
Din compozitia pastrata la rece se prepara o clatita, intr-o lingurita de ulei; inainte de a fi impaturita, clatita se unge cu 30g branza topita, se serveste alaturi de legumele calite.
A doua gustare:
O felie de paine integrala; un triunghi de branza topita; o rosie taiata in felii subtiri, preparate cu putin marar taiat marunt.
Cina:
Salata preparata din 2 rosii, 2 radacini de praz, 100g ardei rosu, 40g branza telemea; se amesteca adaugandu-se o lingurita de ulei; se permite o felie de paine integrala.
A doua a zi: Mic dejun:
200g de iaurt slab; 2 mandarine si 1 mar, taiate in cubulete; zaharina; 4 linguri de fulgi de ovaz; cateva miezuri de fistic tocate;
Prima gustare
Un mar mic; o felie de paine;
Pranz:
Compozitie preparata dintr-un ou, 1 1/2 linguri de faina, 5 linguri de lapte, apa, sare si verdeturi tocate marunt; se amesteca bine si se pastreaza timp de 1 1/2 – 2 ore la frigider; 80g de piept de pui se taie in bucatele, apoi se prajesc intr-o lingurita cu sos de soia; in tigaie se adauga 100g de varza alba tocata marunt; se condimenteaza dupa gust si se pastreaza la cald; din compozitia pastrata la rece se prepara o clatita, intr-o lingurita de ulei; apoi se umple cu amestecul de carne si legume;
A doua a gustare:
Un mar mic; o felie de paine;
Cina:
Se formeaza o crema din 100g de iaurt slab, putin praz taiat in rondele fine, 2 linguri de smantana, 4 felii de salam taiate in fasii si condimente dupa gust; cu aceasta crema se unge o felie de paine integrala.