Cura de primavara. Cura alimentara ce presupune eliminarea toxinelor din organism. Regimul alimentar se bazeaza pe lamaie si ulei de masline.

In timpul iernii organismul a fost alimentat cu o serie de produse care au putut sa încarce organismul cu foarte multe toxine, grasimi, etc. Ca urmare se impune un anumit tratament pentru curatirea ficatului.


1) Imprumut pe card (non-stop)

[Completati cererea]


2) Provident - Imprumut rapid in 24 ore

[Accesati online - AICI]


3) Oferta Telecredit - credit online

[Completeaza formular]



Având în vedere faptul ca revista aceasta se adreseaza unui numar foarte mare de persoane care au diferite probleme de sanatate si care doresc sa-si mentina forma fizica în perfecta stare va voi indica câteva retete foarte simple care dau rezultate miraculoase:
Cicoare (Cychorium intybus) frunzele de cicoare se gasesc deja la noi peste tot. Se culeg cât mai proaspete si se spala sub jet de apa puternic. Se taie apoi în bucatele foarte mici. Se pune peste ele otet sau suc de lamâie (este mai eficient) si se lasa pentru 3 ore acoperit pentru a dispare amareala. Se pune apoi peste ele ulei de masline si se consuma ca orice salata la masa cu diferite preparate culinare. Ajuta la curatirea vezicii biliare si a ficatului. Se consuma zilnic cel putin 14 zile în fiecare primavara.
Papadie (Taraxacum officinalis) se pot folosi frunzele de papadie proaspete. Se culeg cât mai proaspete si se spala sub jet de apa puternic. Se taie apoi în bucatele foarte mici. Se pune peste ele otet sau suc de lamâie (este mai eficient) si se lasa pentru 3 ore acoperit pentru a dispare amareala. Se pune apoi peste ele ulei de masline si se consuma ca orice salata la masa cu diferite preparate culinare. Ajuta la curatirea vezicii biliare si a ficatului. Se consuma zilnic cel putin 14 zile în fiecare primavara.
Se mai poate face o cura cu tije florale. Se culeg pentru aceasta 10 tije de flori dimineata cât timp înca floarea nu este deschisa. Se spala bine apoi se rupe floarea care se poate arunca. Se consuma zilnic 10 tije de flori timp de minimum 10 zile, ajutând atât la curatirea ficatului si întregului organism de toxine cât si la curatirea venelor de diferite depuneri, ajuta de asemenea la scaderea colesterolului.
Ridichi (Raphanus sativa) se aleg ridichi proaspete. Se spala cu frunze cu tot. Se taie marunt. Se pune putin suc de lamâie si ulei de masline si se consuma zilnic câte 1-2 legaturi de ridichi. Ajuta la curatirea ficatului, vezicii biliare si rinichilor. De asemenea ajuta la diminuarea si eliminarea calculilor din organism, caz în care se va face o cura de cel putin 30 zile.
Salata (Lactuca sativa) se pot folosi frunze proaspete spalate care se pun în storcatorul de fructe si se va consuma câte 100 ml de suc de 3 ori pe zi. Frunzele proaspete cu ulei de masline si suc de lamâie se pot servi ca salata la diferite produse culinare. De asemenea se poate obtine suc din frunze proaspete cu ajutorul storcatorului de fructe. Se consuma câte 100 ml de 3 ori pe zi, cu 15 minute înaintea meselor principale. Contribuie la curatirea organismului de toxine. Se poate folosi perioade lungi de timp.
Ulei de masline – preferabil presat la rece. Se va lua câte 1 lingura în fiecare seara. Se poate face în acest fel o cura de minimum 15 zile. Contribuie la curatirea ficatului de toxine si la suplimentarea cu vitamina E, pe care o contine în cantitate mare.
Urzica (Urtica dioica) se culeg frunze de urzica cât mai proaspete, cu ajutorul unei manusi, ca sa nu va urzicati. Se spala bine sub jet de apa. Se pun în storcatorul de fructe si se obtine sucul care se va consuma asa simplu cum este sau eventual cu putin suc de lamâie sau eventual chiar îndulcit cu miere daca va place în acest fel si nu aveti nici o interdictie în acest caz. Se poate consuma câte 100 ml de 3 ori pe zi, cu 15 minute înaintea meselor principale. Se mai poate adauga de asemenea la acest suc si suc de salata sau chiar de fructe. Se ia sub forma de cura timp de minimum 15 zile remineralizând organismul ajutând la refacerea tenului, contribuind la „primenirea sângelui” si la curatirea întregului organism de toxinele acumulate peste iarna. De asemenea are foarte multe vitamine.
Se poate folosi si în diferite preparate culinare, sau chiar sub forma de ceai dar efectul este mult mai mic decât în cazul în care se foloseste sub forma de suc.
Observatie: se poate pune ulei de masline, sau alt ulei obtinut prin presare la rece în toate preparatele contribuind la curatirea organismului de toxine. De asemenea contine vitamina E. Sucul de lamâie se foloseste si pentru ca este un antioxidant de exceptie.
Bine înteles ca acestea sunt doar câteva dintre retetele care va pot ajuta organismul acum la aparitia atâtor produse naturale cu efecte deosebite asupra organismului.