Cura de grau incoltit presupune consumarea unei cantitati de grau incoltit. Este o cura de detoxifiere a organismului.
Este recomandata persoanelor care sufere de decalcifieri, anemie, boli nervoase, dureri de cap, bronsite, boli ale sângelui, ginecologice, oftalmologice, de rinichi.
Cum se urmeaza.
Admionistrarea germenilor de grâu se face dimineta, pe stomacul gol. Doza terapeutica la adulti este de 3-6 linguri pe zi, la copii de 7-14 ani doza este de 1-2 lingurite pe zi, iar la copii de 2-6 ani, doza este de 1-3 lingurite pe zi.
Prepararea grâului : se spala semintele si se tin apoi 24 ore în apa rece, apoi se întind pe o tava într-un loc întunecos si cald. Se umezesc la fiecare 6 ore si o data pe zi este bine sa se spele cu atentie sa nu se rupa germenele care iasa din seminte. Gr-ul este bun atunci când coltul crescut este de 2 cm.
Dupa ce creste coltul se mai spala bine si apoi se da prin masina de tocat carne. Se amesteca în parti egale cu miere si se pune în borcane închise ermetic la frigider. Se pot servi simplu asa cum sunt sau cu brânza de vaci, smântâna sau în alte moduri.
Atentionare. Aceasta cura este contraindicata persoanelor cu dezechilibre hormonale (exces de estrogeni).