Credite bancare. Cum obtii credite bancare?. Pentru a obtine un credit bancar trebuie sa indeplinesti anumite obligatii.

Pentru a obtine un credit bancar trebuie sa indeplinesti anumite obligatii.

De cele mai multe ori, aceasta nu este o problema in sine. Indeplinirea obligatiilor pentru obtinerea unui credit este o problema de abordare teoretica, avand in vedere ca oamenii nu se duc la banca sa ceara un credit, presupunand ca nu-l va putea restitui.

creditfix.ro

Principala probleme in contractarea unui credit bancar o reprezinta contractul incheiat intre cele doua parti. Este cunoscut faptul ca Romania nu se afla la un nivel de cunoastere suficient cat sa-i permita cetatenilor acestei tari contractarea unor credite intr-o maniera, sa-i zicem transparenta.

Daca s-ar face un studiu de piata, in care intrebarea principala ar fi “cunoasteti tot ce este prevazut in contractul dumneavoastra de credit?”, raspunsul este clar nu. Iar acest fapt este valabil nu numai pentru ctateanul de rand care contracteaza un credit; acest lucru este valabil chiar si pentru angajatii bancilor. Stiu ca pare surprinzator, insa, nu este vorba de o necunoastere a legilor sau normelor de aplicare, nici macar de necunoastere a politicilor bancilor, este vorba doar de un grad de incertitudine folosit de catre banca propriu-zisa, uneori doar de catre banca mama. Mare parte din angajatii bancilor lucreaza pe standarde.

Nu exista flexibilitate cand vine vorba de politica bancii. Avand in vedere aceste informatii, cel mai bine pentru consumator de rand este sa cunoasca legile acestei tari. Stiu ca nu inseamna totul la un moment dat, si chiar poti sa ai surprize cand vine vorba de aplicarea lor, insa daca nici nu cunosti, te gasesti intr-o postura mai mult decat dificila.

Sfatul meu este, daca doriti sa obtineti un credit bancar, cumparati-va din timp noul Cod Civil, cautati in sectiunea de contracte tot ce va intereseaza, daca aveti bani luati-va un avocat dupa dumneavoastra si apoi mergeti la banca. Nu este un sfat malitios, nici macar nu este un indemn impotriva bancilor. NU. Este un pas important pe care orice om din aceasta tara ar trebui sa-l aiba in vedere atunci cand intreprinde ceva: CUNOASTEREA LEGILOR.