Daca vrei sa te imprumuti la banci, fara multe acte, trebuie sa stii ca majoritatea au renuntat la solicitatea adeverintei de venit

Bancile nu mai solicita adeverinta de venit pentru acordarea unui credit.

Majoritatea bancilor din Romania nu mai solicita adeverinta de venit pentru determinarea gradului de indatorare si pentru calculul bonitatii clientilor.

creditfix.ro

Solutia gasita de banci la aceasta ‘piedica’ ce ingreuna mult acordarea creditelor de nevoi personale, a fost colaborarea cu cei de la ANAF. Astfel, in urma acestei colaborari imbratisate de multe banci comerciale din Romania, cu acordul expres al clientilor ce solicita credite, se solicita situatia veniturilor de la ANAF (acolo unde este cazul).

Romanii care au inregistrate venituri la ANAF, se pot duce foarte bine la banca doar cu buletinul si pot pleca acasa cu suma de bani dorita, pentru ca, acordarea se face astazi mult mai rapid.

Daca anii trecuti acordarea unui credit de nevoi personale de la banci se facea in peste 10 zile, astazi un astfel de credit se acorda si in cateva ore.

Spre exemplu, cei de la ING isi promoveaza creditul de nevoi personale drept un ‘credit pe loc’, el fiind acordat fara adeverinta de venit, doar in baza acordului cu ANAF.

Astfel, ING a fost prima banca din Romania care a acordat credite fara adeverinta de venit ori de salariu, doar in baza informatiilor pe care le ia de la ANAF, cu acordul clientilor.

In urma acordului pe care clientul si-l da, banca solicita la ANAF informatii legate de venitul clientului, astfel eliminandu-se solicitarea adeverintei de venit ori a celei de salariu.

Aceasta banca a fost descchizatoare de drumuri pentru creditul de nevoi personale acordat pe loc.

Intre timp, i-au urmat si celelalte banci comerciale, astfel ca, in prezent nu mai este o utopic sa te gandesti sa accesezi un credit bancar fara adeverinta de salariu, este un fapt cert.

Evident, trebuie sa ai venituri totusi pentru a lua un credit de la banci. Chiar daca nu ti se mai impune prezentarea adeverintei de salariu/venit, tot trebuie sa faci dovada unor ventiuri permanente. Fara venituri, nicio banca nu te imprumuta. Mai ales ca gradul de indatorare a devenit o componenta eliminatorie pentru calificarea la un credit. Si singura modalitate de a determina gradul de indatorare este sa se cunoasca veniturile clientului, in prima faza.

ING Bank este o banca ce ofera servicii bancare de calitate, impunandu-se in piata si fiind respectata de clienti. Dupa parerea noastra a fost si deschizator de drumuri in diverse ocazii, de aceea clientii o apreciaza.