Accesul la credite online este oferit de IFN-uri, dar si cateva banci. La banci este o pre-aprobare online.

Daca va intrebati cine acorda credite online in 2015, va raspundem noi: majoritatea IFN-urilor si cateva banci.

Acordarea online de imprumuturi a devenit una extrem de cautata, fiind la indemana oricui are un calculator acasa (mai nou si un smartphone ori o tableta). Trebuie sa ai, pe langa un astfel de obiect si o legatura la internet care sa-ti permita accesul la platformele online ale IFN-urilor, ori dupa caz, bancilor.

creditfix.ro

Asadar, am stabilit ca in primul rand ai nevoie de un instrument de calcul si o legatura la internet. Mai apoi, trebuie sa te hotarasti ce fel de imprumut iti este necesar, care este suma dorita, pe ce interval de timp doresti sa te imprumututi, cand ai nevoie de bani, care iti sunt veniturile actuale, care iti sunt posibilitatile financiare pe termen scurt si mediu, etc. Abia apoi, poti incepe sa cauti si sa alegi din multitudinea de oferte creditul potrivit pentru tine.

Haideti sa vedem si care ar fi criteriile de alegere ale unuia sau altuia dintre creditele online oferite in 2015 de catre IFN-uri:

– daca ai un salariu mic, daca esti restantier si inscris in baza de date a Biroului de Credit cu un istoric negativ, poti sa te orientezi exclusiv catre imprumuturile rapide. Astfel de credite acorda foarte multe IFN-uri, alte criterii de alegere variind efectiv de la caz la caz, in functie de niste alegeri specifice ale fiecaruia dintre noi: credite pana la salariu, doar cu buletinul, fara adeverinta de venit, banii in mana, banii in cont bancar, banii la domiciliu, etc. In categoria IFN-urilor ce acorda imprumuturi rapide online regasim: iCredit, Ferratum, Viva Credit, Provident, Mozipo, Telecredit, etc.

– daca ai un salariu bunicel, daca n-ai restante si doresti sa imprumuti o suma mai mare de bani pe termen lung, poti apela la IFN-urile ce acorda astfel de credite online. Cei ce indeplinesc astfel de conditii pot incerca in primul rand la banci, iar daca acolo nu au succes, dintr-un motiv sau altul, pot alege IFN-urile. Sunt IFN-uri ce practica dobanzi asemanatoare cu cele ale bancilor, daca indeplinesti niste criterii de bonitate mai drastice: un anumit venit, o anumita vechime in munca, sa nu fi restantier, sa ai o adeverinta de venit, sa fi angajat la o intreprindere cu un numar minim de anagajati, etc. Astfel de societati nebancare la care puteti apela sunt: Cetelem, TBI Credit, BRD Finance, Credius, etc.

In categoria bancilor ce acorda credite online (in cazul bancilor creditul nu este 100% online, practic in mediul online se face un fel de pre-aprobare lasandu-ti datele de contact si specificatii legate de imprumut si urmand sa fi contactat de un reprezentant al bancii), se numara:

– Banca Transilvania iti ofera creditul Practic BT cu dobanda fixa ori variabila, credit pentru care poti aplica online completand cu nume, prenume, email si telefon. Prin completarea acestui formular si tirmiterea lui, poti sa-ti dai si acceptul pentru a primi materiale informative de la BT, fiind astfel la curent cu ofertele la zi ale bancii.

– BRD – iti pune la dispozitie un calculator de credit, si un formular unde poti aplica online. Cum se procedeaza? Completezi cu numele, prenumele, telefonul, CNP-ul si email-ul, alegi ora la care sa fi contactat si trimiti respectivul formular online. Vei fi contactat de un reprezentant al bancii, urmand sa te deplasezi mai apoi la un sediu BRD pentru a finaliza etapele de acordare ale creditului bancar.

– ING iti ofera un credit de nevoi personale fara ipoteca, punandu-ti la dispozitie un formular in care poti sa afli detalii despre respectivul credit. In urma completarii respectivului formular, vei fi apelat de un reprezentant al bancii.

– OTP Bank, banca ce iti ofera posibilitatea de a-ti calcula ratele viitorului imprumut, de a simula deci un desfasurator de credit pe o anumita perioada de timp. Online afli daca esti eligibil, care este rata ce ar urma s-o platesti. Poti sa completezi un formular onlien cu nume si prenume, adresa de email si numarul de telefon si sa astepti sa fi contactat de un reprezentant al bancii.