Creditul bancar este un contract de imprumut intre o banca si o persoana fizica sau juridica, dupa caz.

Noul codul civil defineste în art. 1166 contractul ca fiind acordul de vointe dintre doua sau mai multe persoane cu intentia de a constitui, modifica sau stinge un raport juridic.
O definitia a contractului este cuprinsa si în art.1 alin.1 din Proiectul de cod european al contractelor: contractul este acordul a doua sau mai multe parti destinat sa creeze, sa reglementeze, sa modifice sau sa stinga un raport juridic, care poate sa contina obligatii sau alte efecte juridice, chiar în sarcina unei singure parti.


Contractul civil este folosit în cele mai diverse raporturi dintre persoane fizice si juridice: vânzarea de bunuri, asigurarile, împrumutul, donatia, depozitul, locatiunea, etc. Frecventa acestor contracte,ca de altfel însasi evolutia dreptului civil, este strâns legata de evolutia dreptului de proprietate.
Aveti mai jos lista articolelor de lege privitoare la incheierea unui contract, asa cum apare in noul Cod civil; cuprinde dispozitii generale, aplicabile tuturor contractelor în art.1178-1245, precum si dispozitii aplicabile contractelor speciale, cum ar fi:
art.1650-1762, contractul de vânzare;
art.1763-1765, contractul de schimb;
art.1777-1856, locatiunea;
art.1881-1954, contractul de societate;
art.2009-2071, contractul de mandat;
art.2144-2170, contractul de împrumut.
contractul de împrumut de consumatie (art.2158 noul Cod civil);

creditfix.ro

Creditul bancar este un contract de imprumut intre o banca si o persoana fizica sau juridica. Este de retinut faptul ca ambele parti care seamneaza acest contract au OBLIGATII, respectiv DREPTURI. Este foarte important sa le cunoasteti inainte de a contracta un credit si implicit de a semna un contract.

 

Creditul prima casa

Credit Prima Casa. Compara oferte Credite Prima Casa 2013, Dobanzi DAE programul Prima Casa, cel mai bun credit. Calculeaza creditul maxim pe care il poti obtine in Programul Prima Casa, tinand cont de veniturile tale.

Creditul de nevoi personale

Ai nevoie urgent de o suma de bani fara sa fie nevoie sa o justifici? Vrei sa-ti renovezi dormitorul sau bucataria, sa iti cumperi un frigider nou sau sa pleci intr-o excursie in strainatate?

Creditul auto

Ti-ai gasit automobilul viselor? Nu stii daca sa optezi pentru o masina noua sau second hand, daca sa cumperi de la un dealer sau de la o persoana fizica?

Credite bancare. Cum obtii credite bancare?

Compara ofertele de credite, depozite si alte servicii financiare. Ghiduri financiare, sfaturi de la experti si stiri pentru consumatori

Ce inseamna creditul bancar?

Creditul bancar este creditul în care unul dintre parteneri este o banca. Sensul acestui credit este dublu: constituirea disponibilitatilor bancare prin depuneri pe care cei ce economisesc le fac la banci (depozite, depuneri in cont curent) si acordarea de credite de catre banci pentru cei care au lipsa de disponibilitati

Documente necesare pentru creditele Prima Casa

Pentru a obtine un credit Prima Casa, solicitantul trebuie sa prezinte o serie de documente, valabile: Documente de identitate (carte de identitate, buletin), Documente de venit, Raport de evaluare a imobilului adus in garantie, intocmit de un evaluator agreat de banca

Care e cel mai avantajos credit bancar de pe piata?

Topul creditelor de pe piata. Sume maxime acordate, perioada maxima de rambursare, dobanzi anuale efective ratele lunare

Ce credit pot obtine cu venitul meu?

Suma maxima pe care o persoana o poate imprumuta este direct proportionala cu venitul lunar (la nivel individual sau familial, dupa caz). Conform noilor reglementari, bancile pot stabili individual propriile praguri de indatorare.