Sfaturi utile in bucatarie. Trucuri despre separarea albusului de galbenus, despre desararea branzei, sosul de rosii, spaghete, migdale.

Chiar daca te pricepi sa gatesti si sa faci prajituri, tot mai ai câte ceva de învatat. Activitatea din bucatarie pune pret pe imaginatie, asa ca poti descoperi permanent lucruri noi. Ca sa te convingi, îti dezvaluim 13 trucuri care îti pot usura munca si cu ajutorul carora preparatele vor fi mai gustoase si mai aratoase.

1. Daca nu te pricepi sa separi albusul de galbenus, sparge oul într-o pâlnie asezata deasupra unui pahar sau a unui castron. Albusul va curge în vas, iar galbenusul va ramâne în pâlnie.

2. Poti scoate mai usor sarea din brânza telemea daca înfasori bucata respectiva într-un tifon si o lasi o ora într-un vas cu lapte caldut.

3. Sosul de rosii pentru prepararea pastelor devine mai gustos daca e amestecat cu o lingura de smântâna si cu putin busuioc.

4. Ca sa nu se lipeasca în timpul fierberii, spaghetele se pun în oala cu apa fiarta, putin sarata si cu un strop de ulei, întregi, rasfirate de jur-împrejurul vasului.

5. Migdalele se piseaza mai usor daca se presara deasupra lor putin zahar pudra. Daca vrei sa le cureti de coaja înainte de a le pisa, pune-le un minut în apa clocotita si apoi trece-le printr-un jet de apa rece.