Care este cel mai avantajos credit bancar de pe piata? Stiri si noutati despre creditele bancare. Calculator rate

Cel mai avantajos credit bancar de pe piata, inseamna pentru majoritatea celor care contracteaza un asemenea credit, cel mai ieftin credit, creditul care are dobanda cea mai mica, cea mai mica dobanda anuala, cea mai mica suma ramursabila, cea mai mica rata lunara de plata. Pentru o parte din consumatori, creditul cel mai avantajos este acel credit care le ofera posibilitatea rambursarii intr-un timp mai scurt, insa cu un comision de rambursare anticipata minim.

creditfix.ro

De asemenea, trebuie avut in vedere, cum este corect sa ne imprumutam, in ce tip de valuta, cum raportam acest tip de valuata la veniturile noastre, daca corespunde respectiva valuta cu cea in care primim salariul, care-i rata de schimb intre cele doua, daca ea exista, etc.

Un alt punct important il reprezinta variabilitatea dobanzii unui credit. Unii prefera creditele cu dobanda variabila, avand in vedere ca in aceasta perioada euroborul, roboraul, etc, prezinta valori foarte mici, este mai avantajos sa luam un credit cu dobanda variabila, insa, pe termen lung nu ai garantia ca nu o sa ajungi sa platesti un echivalent al unei dobanzi fixe, insa mai ridicate.

In general, bancile isi asigura dobanda fixa, prin calcule medii multianuale. Iar dobanda fixa ideala reprezinta o medie intre doua maxime pe curba lu Gauss.

Pentru cetatenii de rand, un credit bancar avatantajos este dat de raportarea la venitul propriu, in general. Cand se trece de clasa de mijloc, avantajele unui credit bancar ieftin incep sa aiba alte semnificatii.

Exista un raspuns mai simplu la aceste intrebari. Acum puteti gasi pe internet o serie de calculatoare de credit. Exista calculator de credite in timp real, existe la banci, dar exista si site-uri specializate care-si actualizeaza datele intr-un timp rezonabil.

Important este, atunci cand cautati un credit bancar avantajos sa nu va multumiti cu prima explicatie gasita. Este necesar sa prospectati piata, sa va informati mai bine, sa va cunoasteti drepturile si obligatiile si nu in ultimul rand, mai bine platiti un cunoascator decat sa platiti mai tarziu cu varf si indesat