Sfaturi practice necesare oricarui gospodar. Sfaturi practice despre prepararea carnii, a pestelui, despre fripturi. Perdele. Pardoseala.

10 SFATURI PRACTICE NECESARE ORICARUI GOSPODAR

1. Mirosul de varza sau conopida nu se va mai raspindi in intreaga casa daca in vasul in care fierbe puneti o bucata de piine, virita intr-un saculet de tifon.


2. Carnea de miel sau de oaie, ca sa fie mai frageda si sa nu aiba miros, se opareste cu lapte clocotit. Laptele trebuie sa acopere bucatile de carne si se lasa sa actioneze o ora. Daca portia de carne
este mare, laptele se poate lungi cu apa.
3. Pestele prajit va fi foarte gustos daca inainte de a-l da prin faina si a-l praji il tinem 5-10 minute in lapte.
4. Uleiul in care ati prajit peste isi pierde mirosul daca adaugati in el zeama de lamiie.
5. Carnea de pui devine mai gustoasa daca inainte de a o gati o puneti citeva ore in lapte crud.
6. Ouale nu mai plesnesc la fiert daca puneti in apa citeva chibrituri arse.
7. Carnea de friptura, unsa cu un strat subtire de mustar, are gust mai bun, condimentele pastrindu-si aroma intacta.
8. Perdelele ingalbenite si fetele de masa patate devin din nou frumoase si albe daca alaturi de detergent puneti in masina de spalat
si un pachetel de praf de copt.
9. Pardoseala de gresie din bai si bucatarii va fi intotdeauna curata si stralucitoare daca o stergeti regulat cu o cirpa imbibata in alcool.
10. Paienjenii nu vor mai intra in casa daca ungeti in mod repetat tocul usilor si ramele ferestrelor cu otet.